Alpakka til salgs

Populære innlegg

Bloggarkiv

13. jul. 2008

Sau er sau. Alpakka er ikke alpakka!

Det er mange feil som gjøres hos både produsenter, importører, selgere og andre når det gjelder alpakkaull og alpakkagarn. Her er ting du bør tenke på:
  • Hvis garnet er av virkelig god kvalitet skal det ikke klø! Det folk gjerne klør av er når det er dårlig alpakkagarn eller alpakka er blandet med f.eks. ull eller acryl (veldig vanlig!). Ren og god alpakka er bare mykt og godt. Du vil sikkert kjenne forskjellen om du kjøper garn rett fra alpakkaoppdretteren.
  • Kvalitetsforskjellen på god og dårlig alpakkaull er ganske enorm. Det er vanlig hos produsentene til f.eks. de største importørene/selgerne av alpakkagarn i Norge at de blander alt av alpakkaull sammen for å få mye volum, men faktum er at bare sadelen på alpakkaen gir god ull og dermed garn.
  • "100% alpakka" betyr ikke nødvendigvis det. Det er mye rot i bransjen og ingen overvåker markedet. Penger styrer og en genser i "100% alpakka" eller t.o.m. "100% babyalpakka" solgt i en bod på et marked er antagelig bare 17-20% alpakka. Resten er som nevnt over gjerne blandet med acryl.
  • Hvis du blir tilbudt "100% alpakkaskjerf" e.l. til kr 100, så er det i beste fall svært lite alpakka i produktet! Vi har sokker til ca kr 150, og disse er av topp alpakkafiber, men blandet med nylon for å øke slitestyrken.
PS. "Babyalpakka" betyr at garnet er laget av ulla fra første klippen til alpakkaen. Det er altså ikke fra en alpakkaunge (alpakkaføll eller cria).

0 kommentarer/skriv:

Legg inn en kommentar

Søk

Alpakkabutikken

Alpakkagenser for hunder, Frosty Fair Isle Besøk alpakkabutikken vår med klær til mennesker og dyr!

Om meg

Bildet mitt
Kona og jeg har startet et bedre liv sammen, og alpakkaoppdrett er en stor del av det på dette fine småbruket vi har kjøpt!
My wife and I have started a better life, and alpaca breeding is a big part of it here at our small country farm.