Alpakka til salgs

Populære innlegg

Bloggarkiv

9. nov. 2008

Nå har vi vært i Australia og bl.a. kjøpt et hjerte!

Etter en slitsom, men svært lærerik og verdifull uke i Australia er vi endelig hjemme igjen. Farmen i Australia vi besøkte har over 1000 alpakkaer i topp kvalitet! En helt utrolig opplevelse som tar pusten fra de fleste. Det er alpakkaer overalt! Men likevel er det fantastisk godt organisert. Det må man være, når man samme uke som vi var der skulle klippe 1000 alpakkaer på denne uka. Der gikk det unna, og den ene super-fellen etter den andre kom av bordet, ble testet for tykkelse, crimp og mer, registrert og sendt videre. Hovedpoenget med turen var likevel å plukke ut flere dyr til vår egen flokk. Vi kunne sikkert plukket ut hundrevis, for det var så mye vakkert der, men vi har gjort et fokusert valg basert på fysiske egenskaper (kropp og fiber), familietre (så det passer inn i Norge/Europa) og personlighet. Fire nye hopper og en helt fantastisk hingst gjøres nå klar for avreise til karantene i Australia. Våre nye hopper ser dere under. Det er Viella, Rose, Kearna og Juanita. De kommer alle fra de beste av familier i Australia (som gjør de til noen av de beste i verden), og er både søte og vakre i tillegg til å ha fantastisk fiberkvalitet. Juanita er forøvrig datter av legendariske Auzengate, og en virkelig sjeldent flott vare!
Kronen på verket er hingsten vi har valgt ut. Han heter Corazon, er fantastisk både fysisk og som en personlig, har vunnet et utall premier i Australia både som junior og senior, og har avlevert sine gode egenskaper til en rekke fine criaer. Det finnes ikke maken til Corazon i Norge eller Norden, og det vil bli spennende å se hva han kan gi av criaer i flokken vår. En flott fyr, og han vet det selv! Her er et par bilder av Corazon:
Alle dyrene våre, sammen med noen andre, går til karantene i Australia snart. Ønsker dere Australske toppdyr må dere derfor være raske! Ta kontakt med oss om dere er interesserte!

2 kommentarer/skriv:

Anonym sa...

Dette blir spennende! Endelig noen skikkelige alpakkaer i Norge :-)

Ljuvliga och underbara.Hade vi haft möjlighet och kapital så skulle vi absolut passat på att skaffa några australiensare vi också ;O)

Legg inn en kommentar

Søk

Alpakkabutikken

Alpakkagenser for hunder, Frosty Fair Isle Besøk alpakkabutikken vår med klær til mennesker og dyr!

Om meg

Bildet mitt
Kona og jeg har startet et bedre liv sammen, og alpakkaoppdrett er en stor del av det på dette fine småbruket vi har kjøpt!
My wife and I have started a better life, and alpaca breeding is a big part of it here at our small country farm.