Alpakka til salgs

Populære innlegg

Bloggarkiv

8. apr. 2009

På besøk hos Telespinn i Seljord

Siden i vinter har vi planlagt en tur til Telespinn for å se om de kan hjelpe oss med spinning av fiberen vår og andres. Mye å gjøre og bekymringer om cria-fødsler midt på vinteren hindret et besøk helt til nå, men til gjengjeld ble det i strålende solskinn! Daglig leder Bjørg er en kjempehyggelig dame med en like hyggelig familie, og hun viste oss rundt blant mohair-geiter og spinneri-maskiner.

Nå har vi en avtale med henne hvor vi lover henne store mengder fiber dersom en prøvespinning etter neste klipping går bra. Hun sier selv de har fortsatt litt lite erfaring med alpakka, så hun foretrakk et mindre parti først. Derfor vil vi sende henne 5-6kg med sal-fiber i første omgang.spinner

Blir dette bra får vi sikkert med oss flere i Norge og Sverige, og allerede har noen alpakkaeiere i Norge prøvd ut spinneriet. Fra det vi har sett er dette virkelig lovende, og vi bør jobbe sammen for at Telespinn lykkes med sine planer. Det er ikke så mange andre alternativer i Skandinavia!

Bjørg & Co. foretrekker at flere alpakkaeiere går sammen om leveransene, så hun får brukt sine maskiner mer effektivt. Derfor har vi sagt at vi vil foreslå oss selv som oppsamlingssentral for de som vil det. Vi kan hjelpe til med det meste av det praktiske. De som foretrekker likevel å gå på egen hånd eller samarbeide med andre enn oss står selvsagt fritt til dette.

Telespinn bruker en Mini-Mill levert fra Canada.

plyer

Ta gjerne kontakt med oss om mer informasjon eller direkte med Telespinn. Dette blir spennende! Enda en brikke som faller på plass.

Besøk Telespinn AS sine sider.

A visit to Telespinn in Seljord

A new startup in the south of Norway have started (what we think is) Scandinavia’s first mill usable for our alpaca fiber. We’re excited and hope we can cooperate within the Scandinavian alpaca associations to make good use of this company. It is run by four women with Bjørg as a manager.

2 kommentarer/skriv:

Lucy sa...

I bet you'll be buying a minimill before long!

Too expensive! And I would have to quit my job to become full-time alpaca breeder to help my wife.

Legg inn en kommentar

Søk

Alpakkabutikken

Alpakkagenser for hunder, Frosty Fair Isle Besøk alpakkabutikken vår med klær til mennesker og dyr!

Om meg

Bildet mitt
Kona og jeg har startet et bedre liv sammen, og alpakkaoppdrett er en stor del av det på dette fine småbruket vi har kjøpt!
My wife and I have started a better life, and alpaca breeding is a big part of it here at our small country farm.