Alpakka til salgs

Populære innlegg

Bloggarkiv

2. jan. 2010

Nå må du si fra om dyremishandling

Fra nyttår trådte den nye loven om dyrevelferd i kraft. Fra nå av er du lovpålagt å varsle myndighetene om dyremishandling, selv om de fleste følte seg moralsk forpliktet til dette allerede.

Den nye loven innfører også 16-årsgrense for kjøp av kjæledyr og forbud mot sex med dyr. Sistnevnte har tidligere vært dekket av generelt forbud mot mishandling.

Lov om dyrevelferd

New Norwegian law against mistreatment of animals

Beginning this year, a new law is activated in Norway against mistreatment of animals. The new law requires you to notify the government/authorities when you discover mistreatment of animals, although most people feel this obligation anyway. The new law also includes a minimum age of 16 to buy pet animals, and a ban on sex with animals (which was earlier a part of the general ban on mistreatment).

6 kommentarer/skriv:

Anonym sa...

Veldig positivt med en ny, selvfølgelig lov. Det er riktig at de fleste har følt seg moralsk forpliktet til dette tidligere, men det er nok mye frustrasjon ute og går hva gjelder når et dyr er vanskjøttet. Har hørt om flere som har meldt i fra dårlige forhold tidligere, men er møtt med ansvarsfraskrivelser og beskjed om at forholdene ikke er for dårlig. Dette til tross for at dyr både er magre og mangler tilstrekkelig ly for vær og vind. Tror det ville blitt langt flere anmeldelser hvis man hadde sett at det hadde fått konsekvenser for dyreholderen.

Anonym sa...

Supert med ny lov ja!! men det hjelper lite når det lievel ikke skjer noen ting når man melder ifra til mattilsynet. er jo der det begynner. Lovene om hold av dyr må endres og lovene som sier hva man har rett på som eier burde ikke stå så sterkt i saker som gjelder dyr!!

Anonym sa...

Tror ikke det hjelper så veldig mye akkurat, for mattilsynet gidder ikke gjøre noe likevel. Vi har meldt fra om flere tilfeller vanskjøtsel av dyr, og mattilsynet gadd nesten ikke å gjøre en dritt, jeg skjønner meg ikke på det. Det tok over et halvt år før de i det hele tatt gadd å dra ut å kikke på kuer som var møkkete og tynne som kulerammer, de hadde ikke mat og vann, og ingen ly. Heldigvis fikk de ut fingeren etter en tid, så dyrene slapp mer lidelse. Men hva skal man med mattilsynet når de ikke gjør arbeidet sitt skikkelig...?

Anonym sa...

Synd at de ikke klarte å nevne hvor man skal henvende seg, og hvem som faktisk har ansvaret for å ordne opp. Her jeg bor skyter de katter et par ganger i året, fordi noen mennesker mater villkatter, og så blir det så mange at de skyter dem. Setter ut en skål med mat, og fyrer av inn i flokken som kommer for å spise... Men ingen har visst ansvar for å stoppe denne tradisjonen.
La oss håpe at dette ikke bare er nok en lov laget slik at man kan si at "lovverket er jo på plass"

Good idea. I think most people here are happy to report mistreatment too but it is not compulsory yet!

Anonym sa...

Problemet med denne loven er at folk har forskjellig syn på dyrehold. Dette kan bikke begge veier. Det kan hjelpe dyr som faktisk blir vanskjøtet osv. Men det finnes mye skumle "dyrevernere" som har litt ekstreme holdninger. Dette kan medføre at uskyldige folk som kanskje bare lar katten være ute om natten og fange sin egen mat blir anmeldt og mistenkt. Men men... får bare håpe at de som mottar beskjedene er flinke til å sile ut "useriøse" henvendelser.

Legg inn en kommentar

Søk

Alpakkabutikken

Alpakkagenser for hunder, Frosty Fair Isle Besøk alpakkabutikken vår med klær til mennesker og dyr!

Om meg

Bildet mitt
Kona og jeg har startet et bedre liv sammen, og alpakkaoppdrett er en stor del av det på dette fine småbruket vi har kjøpt!
My wife and I have started a better life, and alpaca breeding is a big part of it here at our small country farm.